Jouw unieke kracht, zet jij die in?

Iedereen heeft een kracht, een unieke waarde. Echter niet iedereen is zich bewust van wat zijn unieke waarde nu echt is. Laat staan dat ze deze inzetten. Doe de test eens bij jezelf en ga aan een ander concreet vertellen waar jouw kracht ligt en hoe je dit in je werk terugziet. In de praktijk blijkt dat verrekte moeilijk te zijn.

JOUW UNIEKE KRACHT
Iedereen heeft bij zijn geboorte talenten meegekregen. Werken vanuit je talenten geeft energie, voldoening en plezier. Waarom? Omdat je handelt vanuit wie je in essentie bent. Hoe heerlijk voelt dat?!

Het is een misverstand dat je automatisch je talenten benut en optimaal inzet. Dit is een bewuste keuze. Het vergt nieuwsgierigheid en aandacht om jezelf echt goed te leren kennen en om te ontdekken wat voor een unieke waarde in jou zit. Vervolgens is het in jouw handen wat je ermee doet. Laat je het naar buiten komen en verder groeien?

ZET JOUW UNIEKE KRACHT IN
Werken vanuit je kracht geeft dus energie, voldoening en werkplezier. Echter hoe krijg je dit voor elkaar? In de praktijk zie ik veel mensen hier mee worstelen. Dat vind ik jammer, omdat het niet nodig is. Daarom benoem ik een aantal punten die jou kunnen helpen om te werken vanuit wie jij bent. En als jij echt je talenten bewust en optimaal inzet, zullen jij en anderen genieten van jouw specifieke kracht. Bedenk eens wat een waarde dat geeft!

Weet wat jouw talenten zijn
Ga als eerste op zoek naar jouw talenten. Wat is kenmerkend voor jou? Dit kun je ontdekken door zelf na te denken en om het aan anderen te vragen. Ook kun je een wetenschappelijk ontwikkelde talentenanalyse maken en bespreken met een professional zoals ik. Talentenanalyses die ik kwalitatief erg sterk vind zijn de TMA Talentenanalyse en de Jane Talentenanalyse.

Word bewust op welke manier jouw talenten met elkaar samenhangen
Niet enkel de talenten die jij hebt zijn interessant, maar zeker ook de manier waarop ze met elkaar in verbinding staan. Als jij je hier bewust van bent, leer je jezelf steeds beter kennen. En zie je steeds duidelijker waar jouw kracht zit. Dus ga zelf of samen met een ander kijken hoe voor jou de samenhang eruit ziet. Een loopbaancoach heeft de expertise in huis om dit in een korte tijd helder voor je te krijgen. Dus blijft het vaag, ik help je graag.

Verbind woorden aan jouw unieke kracht
Vertel hardop aan jezelf wie jij bent en welke unieke waarde jij geeft. Stap niet snel over dit punt heen door te denken dat je het wel weet. Neem geen genoegen met algemeenheden zoals ik ben creatief, verbindend en zelfstandig. Ga de uitdaging aan door jezelf echt te laten zien en maak het dus persoonlijk. Want zoals jij is er maar 1!

En als jij aan anderen kan vertellen wat jouw kracht is, dan geef je de ander en jezelf de kans om vanuit deze kracht te werken. Iedereen gaat dan genieten van de unieke waarde die jij geeft.

In de praktijk zie ik helaas te vaak dat mensen niet dichtbij zichzelf blijven, maar handelen omdat ze uitgaan van de verwachting van de ander. Pas jij je te vaak aan, dan is het risico groot dat je over je eigen grenzen gaat. Doe je dit te lang en te vaak, dan ga je vastlopen en jezelf verliezen. Het venijnige is dat dit heel onbewust en ongemerkt gebeurt. Dus geef jezelf de tijd en aandacht zodat je niet aan jezelf voorbij loopt. Daar is het leven te kort en te kostbaar voor.

Kies waar en waarvoor jij je unieke waarde wilt inzetten
Jij hebt de regie over je eigen leven. Kies jij ervoor om echt te werken vanuit je talenten, kies dan ook bewust waarvoor jij je wilt inzetten en waar jij dit wilt doen. Zorg voor een omgeving waar jij gewaardeerd wordt. Ga vervolgens die actie ondernemen zodat jij en anderen genieten van wie jij bent en wat jij geeft.

WERK IK VANUIT MIJN UNIEKE KRACHT?
Als deze vraag bij jou naar boven komt dan is in ieder geval duidelijk dat jij niet goed beseft wat jouw unieke waarde is. Wat geeft het jou als je hier wel bewust van bent?

Merk je dat werken veel energie kost? Neemt werkplezier, betrokkenheid en motivatie af? Dan is de kans groot dat jij niet werkt vanuit jouw unieke waarde.

Ben jij toe aan een volgende stap, maar je durft deze niet goed te zetten? Zorg dan eerst voor duidelijkheid in jouw unieke waarde.

In deze situaties is mijn advies om eerst helder te krijgen wie ben ik echt en waar zit mijn kracht. Ga daarna bekijken of en zo ja welke verandering jij in je werk wilt doorvoeren. Want werken met plezier en voldoening gun ik iedereen!

MOOIE KANS
Heb jij het verlangen om jezelf beter te leren kennen, om echt te kunnen shinen in je werk? Begin als eerste met jouw talenten in kaart te brengen en hoe die met elkaar samenhangen. Ontdek wat je wel inzet, wat je eventueel verkeerd inzet, wat je nog laat liggen en waarin jij je nog verder kunt ontwikkelen.

Ik heb een mooi aanbod voor jou om bovenstaande helder te krijgen. Klik hier voor meer info. Laat deze uitzonderlijke kans niet aan je voorbij gaan, want meld jij je in december aan dan krijg jij dit voor maar liefst €480 in plaats van €790. Dit is echt super, want het is waardevol voor alle facetten van je leven. Waarom doe ik dit? Omdat ik het jou gun om te genieten van wie je bent en hoe waardevol jij bent. Wat zou er gebeuren als iedereen handelt vanuit zijn specifieke kracht?

Bel of mail mij voor meer info of om je aan te melden. Ik maak van harte tijd voor je vrij.

GECERTIFICEERD PROFESSIONAL

Maya Koerts is gecertificeerd TMA professional
Gecertificeerd TMA Professional
Noloc erkend Loopbaanprofessional
Maya Koerts is gecertificeerd Jane professional
Gecertificeerd Jane Professional

©2021 Koerts-Coaching
Design: ProcesPartners

Privacyverklaring
KvK: 62275828