Online coachen, begin jij daar nu ook al over?

Online coachen? Nee, dat is niets voor mij. Dit is een reactie die ik veel hoor. Want hoewel het heel normaal is geworden om de hulp van een coach in te schakelen, merk ik dat online coachen nog niet ingeburgerd is. Hoe jammer kan dat zijn?

En eerlijk is eerlijk, zelf moet ik ook bekennen dat ik geen fan was van online coachen. Samen in een ruimte zitten geeft toch veel meer informatie? Je kan de ander dan toch beter aanvoelen? Bij coachen is verbinding essentieel. En dat kan online toch niet zo goed? Zoals je leest ben ook ik erg goed in het bedenken van argumenten tegen de online variant van coachen. Of beter gezegd: ik was er goed in.

Wat heeft mijn denken en houding over online coachen verandert?
Aan de meeste veranderingen gaat een proces vooraf. Vaak dwingt het proces om te kiezen voor verandering. Want diep in onze aard zijn we niet heel dol op het loslaten van gewoontes of zekerheden. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Dus ook ik werd min of meer gedwongen om te gaan werken met online coachen.

Ik heb het geluk dat ik van uitdagingen hou en dat ik het leuk vind om mij in mensen te verdiepen en om manieren te vinden hoe ik het beste kan aansluiten bij de ander. Ook in dit proces van mijn trajecten omzetten naar online variant kwam er een creativiteit in mij naar boven waar ik erg blij van word. Uitzoeken, nadenken, uitproberen, beter maken: het inspireerde mij enorm. Wat mij het meest intrigeerde waren de reacties van mijn online klanten. Ze waren één voor één erg enthousiast. Niet enkel over de inhoud van de coaching, maar ook over de wijze waarop namelijk online coachen. Dus als mijn klanten dit als een meerwaarde zien, waarom zou ik het zelf dan ook niet omarmen?

Wat zijn de voordelen van online coachen
Ik ben mij gaan verdiepen in de redenen wat maakt dat mijn online klanten zo enthousiast zijn. Ik ben tot de volgende opsomming gekomen:

Mensen zitten in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat geeft rust en ontspanning.
Plaats en afstand spelen geen rol meer.
Reistijd en reiskosten zijn er niet meer.
Het geeft meer flexibiliteit.
Door gebruik te maken van beeldbellen blijf je non-verbale signalen opvangen.
Ik ga ervan uit dat er nog veel meer voordelen zijn. Als jij ze kent of ervaren hebt, ik vind het leuk als je het met mij wilt delen.

Wanneer is online coachen interessant voor jou
Als je twijfelt over de effectiviteit van online coachen dan kan ik je gerust stellen. Informatie en onderzoeken die ik gelezen heb zijn positief. Bij mijn klanten zie ik mooie resultaten, ook bij de online trajecten.

Wanneer kies je dan voor face-to-face gesprekken of voor online gesprekken? Ik zou de optie van online serieus overwegen als:

Je het prettig vindt om vanuit je eigen vertrouwde omgeving te werken.
Je flexibiliteit fijn vindt.
Je het een meerwaarde vindt om geen tijd en geld kwijt te zijn aan reizen.
Nieuwsgierig geworden naar online coachen? En ook behoefte hebben aan een loopbaancoach? Bel mij eens op en wie weet wat ik voor jou kan betekenen. Meer informatie lezen? Klik hier.

Tot slot
Uiteraard coach ik ook graag face-to-face. Wat mij het meeste motiveert, voldoening geeft en blij maakt is dat ik anderen mag helpen bij het ontdekken waar hun unieke kracht zit en waar ze nu echt blij van worden. En om ondersteuning te bieden bij het realiseren en toepassen ervan in de praktijk. Mooi is het om de positieve verandering te zien die ontstaat als er weer gewerkt wordt met plezier. Ik doe dat graag op die manier die het beste bij jou aansluit. Face-to-face of toch online?

Doe wat echt bij je past

Zet je in waarvoor jij enthousiast bent

Geniet van plezier en voldoening

Maya Koerts – Coaching en Loopbaanbegeleiding is gespecialiseerd om mensen en werk optimaal met elkaar te verbinden. Gevolg is werkplezier, voldoening en mooie resultaten!

GECERTIFICEERD PROFESSIONAL

Maya Koerts is gecertificeerd TMA professional
Gecertificeerd TMA Professional
Noloc erkend Loopbaanprofessional
Maya Koerts is gecertificeerd Jane professional
Gecertificeerd Jane Professional

©2021 Koerts-Coaching
Design: ProcesPartners

Privacyverklaring
KvK: 62275828