Ik wil stiekem ander werk

Ik wil stiekem ander werk
Circa vijf jaar geleden kwam er af en toe een stemmetje in mij dat zei: ik wil ander werk. Natuurlijk drukte ik dit stemmetje snel weg. Immers ik had een mooie baan. Zo had ik een vast contract met een goed salaris. Deze zekerheid vind ik fijn. Mijn collega’s waren leuk en het werk sloot aan bij datgene waar ik mij voor in wil zetten, namelijk mensen helpen op het gebied van werk. Dus waarom zou ik ander werk willen?

Helaas, het stemmetje ging steeds harder roepen en er kwam een strijd tussen mijn hoofd en lichaam/gevoel. Met alle negatieve gevolgen van dien. Herkenbaar?

Wat als je ander werk wil
Uit eigen ervaring weet ik hoe het is als je niet meer gelukkig bent in je werk. Als je niet meer met plezier naar je werk gaat. Bovendien coach ik veel mensen die deze situatie herkennen. Je moet daarbij denken aan het missen van essentiële zaken in je werk, zoals plezier, voldoening en een omgeving die bij je past. Kortom als je eerlijk naar je gevoel luistert dan weet je: ik wil ander werk.

Herken jij deze situatie of ken je mensen die dit herkennen? In deze blog geef ik tips wat je kunt doen. Natuurlijk kun je ontslag nemen, maar wat dan? Persoonlijk houd ik meer van zelf de regie hebben, waarbij ik werk aan realistische oplossingen die mij recht doen. De tips die ik geef passen binnen dit kader.

Op weg naar ander werk
De eerste stap is erkennen dat je ander werk wil. En ja, welke stappen zet je daarna. In jezelf gebeurt er van alles, waardoor het onoverzichtelijk wordt. Als het ware zie je door de bomen het bos niet meer. In mijn coaching hanteer ik een duidelijke koers, die succesvol is gebleken. Graag deel ik deze met jou.

Stap 1: Onderzoeksfase vanuit jezelf

Onderzoek waarvoor jij gemotiveerd bent.
Formuleer duidelijk wat jouw kracht is en wat jouw talenten zijn.
Weet wat jij nodig hebt om lekker te kunnen werken.

Stap 2: Onderzoeksfase waarin je de arbeidsmarkt betrekt

Combineer de gegevens uit stap 1 met werk:
Kijk welke rol goed bij jou past.
Van welke werkinhoud krijg jij energie.
Wat voor soort bedrijven en/of sectoren passen binnen jouw profiel.
Kies maximaal vier werkopties die interessant voor jou zijn.
Noteer per optie wat je in huis hebt waardoor jij dit werk goed kunt verrichten en noteer datgene wat je nog mist, waarover je twijfelt en wat nog vraagtekens zijn.
Ga erop uit, zodat je antwoorden krijgt op je vragen en je weet welke investering jij eventueel nog moet doen.
Sluit deze fase af door te kiezen voor welk ander werk jij wil gaan.

Stap 3: Maak een effectieve strategie om je doel te verwezenlijken

Maak doelen en subdoelen.
Maak deze doelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden.
Zorg ervoor dat je strategie past bij wie jij bent en hoe de arbeidsmarkt in elkaar steekt.

Stap 4: Doen, doen, doen

Voer je plannen uit.
Kijk met een open blik.
Heb vertrouwen dat je doel verwezenlijkt wordt, namelijk vinden van ander werk.
Ja, ik wil ander werk
Als jij ander werk wil, kom in actie. Vooral als je weet dat je huidige werk niet meer de juiste plek is. Luister zowel naar je verstand als naar je gevoel. Begin met de eerste stap. Gedurende de weg bepaal je zelf wanneer en of je weg gaat bij je huidige werkgever. Inzichten kunnen ook leiden tot een gewenste verandering binnen je huidige werk of organisatie.

Wel raad ik je aan om de weg naar ander werk niet alleen te doen. Betrek anderen erbij. Hierdoor voorkom je dat je vastloopt of belangrijke informatie mist. Uiteraard kun je altijd contact met mij opnemen, zodat ik je kan helpen in dit proces. Mijn expertise zet ik graag voor je in.

Doe wat echt bij je past

Kies voor datgene waar jij enthousiast voor bent

Geniet van plezier en voldoening

Maya Koerts – Coaching en Loopbaanbegeleiding is gespecialiseerd om mensen en werk optimaal met elkaar te verbinden. Gevolg is werkplezier, voldoening en mooie resultaten!

GECERTIFICEERD PROFESSIONAL

Maya Koerts is gecertificeerd TMA professional
Gecertificeerd TMA Professional
Noloc erkend Loopbaanprofessional
Maya Koerts is gecertificeerd Jane professional
Gecertificeerd Jane Professional

©2021 Koerts-Coaching
Design: ProcesPartners

Privacyverklaring
KvK: 62275828