Talenten, werk jij al vanuit je talenten?

talenten-maya-koerts-coaching

Werken vanuit je talenten, doe jij dat al?

Sandra is blij met haar werk. Ze heeft een mooie baan als financieel adviseur bij een adviesbureau. Haar werk is nog interessanter geworden toen ze bewust ging werken vanuit al haar talenten. Ook haar talenten ondernemend, veelzijdig en representatief is zij bewust in gaan zetten. Gevolg is dat de kwaliteit van haar adviezen toegenomen zijn, zij meer naar buiten treedt en energie krijgt van kennis opdoen en delen.

Als loopbaancoach vind ik het mooi om te zien hoe mensen tot bloei en ontwikkeling komen als ze handelen vanuit hun talenten. Datgene ontwikkelen wat je van nature hebt meegekregen geeft zoveel plezier en voldoening. En kijk eens kritisch naar jezelf. Werk jij al vanuit je talenten?

Vanuit je talenten werken

In de praktijk zie ik veel mensen zich aanpassen aan de eisen die het werk stelt. En in zekere mate is dit ook goed en nodig. Echter als de omgeving een te grote rol krijgt waarbinnen jij je wilt voegen, ontstaan er problemen. Veelal gebeurt dit onbewust.

Laten we eens concreet inzoomen hoe we om gaan met onze kwaliteiten. Ik zie mensen keihard werken aan competenties waarvan ze verwachten dat die belangrijk zijn. Wat als deze competenties niet bij jouw aanleg passen? Gevolg is dat plezier in werk minder wordt, onzekerheid toeneemt en werk veel energie gaat kosten.

Daarom weet dat er rek is hoe jij je functie uitoefent. Immers geen enkele persoon is hetzelfde, maar de functie-omschrijving is vaak wel voor iedereen gelijk. Hoeveel geeft het jou en jouw organisatie als jij werkt vanuit jouw aanleg? En als jij je ontwikkelt in de richting die past bij wie jij bent.

Hoe je vanuit je talenten kunt gaan werken

Werken vanuit je talenten klinkt mooi. Maar hoe pas je dit concreet toe? Begin als eerste met anders te denken. Zet de gedachte centraal hoe jij en de omgeving goed bij elkaar aansluiten. Met andere woorden ga voor de win-win situatie. Waar heeft jouw organisatie behoefte aan en welke rol is daarin voor jou weggelegd? Een eerste voorwaarde is wel dat jij weet wat jouw talenten en drijfveren zijn. Vervolgens kun jij steeds meer handelen vanuit jouw kracht en steeds meer in je kracht komen te staan.

Ga ook werken vanuit je talenten

Als jij dit zo leest, wordt je dan net zo enthousiast als ik? Ik heb zelf ervaren wat het mij geeft om te werken vanuit wie ik ben. Dat gun ik jou ook! Nieuwsgierig? Neem de eerste stap en geef je op voor ‘Benut je talenten’. In 2,5 uur weet jij al veel meer over wat jouw talenten en drijfveren zijn en wat je hier concreet mee kunt doen.

Inderdaad, het is veel krachtiger als het gehele team gaat werken vanuit zijn kracht, waardoor iedereen zijn juiste rol oppakt. Ben jij manager en geïnteresseerd? Neem contact met mij op en kijk wat ik voor jou en jouw team kan betekenen.

 

Doe wat echt bij je past

Zet je in waarvoor jij enthousiast bent

Geniet van plezier en voldoening

Maya Koerts – Coaching en Loopbaanbegeleiding is gespecialiseerd om mensen en werk optimaal met elkaar te verbinden. Gevolg is werkplezier, voldoening en mooie resultaten!