Coachtrajecten online

Coachtraject online volgen, het valt mij op dat weinig mensen dit omarmen. Bij coachen hebben we toch meer het beeld van  fysieke contactmomenten met een coach die ons verder helpt. Of specifieker bij een loopbaancoach: die jou helpt met alles wat te maken heeft met jouw loopbaan.

Echter, heb jij al eens goed nagedacht over het volgen van een online coachtraject? En welke voordelen hier aan zitten? Misschien is deze vorm toch wel interessant voor je.

Voordelen zijn:

  • Je bent in je eigen vertrouwde omgeving
  • Niet gebonden aan plaats
  • Geen reistijd en reiskosten
  • Flexibel
  • Door gebruik te maken van beeldbellen zie je elkaar wel
coachtraject-online

Weet dat mijn trajecten ook online kunnen plaatsvinden. De ervaring die ik ermee heb en de reacties die ik van mijn klanten krijg zijn positief.

Dus vraag jezelf serieus af: Is een coachtraject online niet interessanter voor mij?

online-coachen-koerts-coaching

Hoe ziet deze vorm eruit bij Maya Koerts-Coaching

Het allergrootste verschil tussen online coachen en fysiek bij elkaar zijn is de afstand. Alle communicatie verloopt als we beiden in een andere omgeving zijn. Ook zijn er meer momenten dat je thuis in je eigen tempo aan opdrachten werkt. Dat is fijn als je zelf graag je tempo bepaalt.

De volgende communicatievormen worden gebruikt:

  • Gesprekken vinden plaats via beeldbellen.
  • Huiswerkopdrachten worden per mail verstuurd.
  • Per telefoon, WhatsApp en mail vinden tussentijds korte contactmomenten plaats.

Bij de gesprekken via beeldbellen wordt nog steeds gebruik gemaakt van verschillende methodieken en werkvormen, zodat jij tot de juiste antwoorden en inzichten komt. Bij beeldbellen kunnen schermen gedeeld worden en maak ik bijvoorbeeld gebruik van een white board.

Thuis voel ik mij veel meer ontspannen, waardoor ik beter kan voelen en denken. Dus fijn dat online coachen kan!

Marieke

Ik was wel nieuwsgierig hoe ik het zou vinden, maar Maya weet op een fijne en creatieve manier gebruik te maken van de online voordelen.

Iris

Face-to-face coachen was even geen optie. Echter ik ben aangenaam verrast wat online coachen voor je kan betekenen. Maya bedankt!

Rob

Voor mij heel positief: zo’n online traject kost veel minder tijd en heel veel waardevolle inzichten heb ik opgedaan en toe kunnen passen.

Claudia

De flexibiliteit van online coachen vind ik echt een meerwaarde. Ik had op korte termijn echt behoefte aan een gesprek. Doordat plaats en afstand geen rol speelde, kon ik snel in gesprek gaan met Maya waarbij we elkaar wel konden zien. Dit heeft veel piekeren voorkomen.

Ester

Vooral dat Maya videobellen afwisselt met mail en Whatsapp vind ik heel fijn.

Bram